Wrist wraps

För att undvika skador och onödig smärta kan ett par wrist wraps vara en bra investering. De används för att ge stöd åt handlederna vid styrketräning, men även vid träning av kampsport och boxning. Ytterligare en anledning att använda sig av wrist wraps är att den ökade stabiliteten tillåter dig att lyfta lite tyngre och därmed att få ut ännu mer av din träning.

Vad är wrist wraps?

Kille som kör bänkpress med wrist wraps för effektivt handledsstöd.

Wrist wraps kan beskrivas som handledsstöd som används vid träning. Redskapet ger dig stöd för handlederna så att du kan lyfta ännu tyngre och träna ännu hårdare. Många använder dem också för att stabilisera handlederna och skydda händerna när de tränar kampsport eller boxning.

Wrist wraps kan också kallas för handledsremmar, handledslindor, armlinda eller handledsstöd. Vilket begrepp som används beror på handledsstödets utformning. Alla ha dock samma syfte, det vill säga att ge stöd åt handlederna.

Bästa wrist wrapsen att köpa?

Thunder Fitness säljer starka och stabila wrist wraps som ger dig extra skydd i tunga pressövningar och slitsamma övningar i hemmagymmet!

Bästa handledsremmar

Klicka här för att läsa mer och köpa på Thunder Fitness!

Så använder du wrapsen

Du använder handledsstöd om du ska lyfta tungt, både för att förbättra ditt grepp och för att motverka skador. Undvik att använda dina wrist wraps under hela träningspasset, utan använd det bara när du ska lyfta riktigt tungt. Under uppvärmningen behöver dina handleder få vänja sig vid belastning.

Du kan också använda handledsstöd för att stabilisera lederna när du tränar kampsport eller boxning.

Det är viktigt att säkerställa att dina handledsskydd sitter rätt. Har de kardborreknäppning är det mycket enkelt att justera dem. De ska sitta tight och stabilt och de ska inte röra på sig. Rörligheten i handleden ska dock inte försvinna helt, då har du dragit åt dem för mycket. Det ska inte göra ont eller vara obehagligt att ha på sig skydden.

Fördelarna med handledsstöd

Wrist wraps används vid träning för att ge handlederna extra stöd. De ger ökad säkerhet eftersom de förhindrar att händerna böjs eller sträcks för mycket. Handlederna hålls istället neutrala, vilket motverkar skador och eventuell smärta.

Många upplever att de får ont i handlederna när de utför vissa övningar så som bänkpress. Med wrist wraps minskas belastningen på handlederna och smärtan uteblir.

Den stabilitet som handledsstöden erbjuder ger också möjlighet till bättre träning av ”pressmuskulaturen”. Detta gör att du kan pressa ytterligare några procent i vikt. Eftersom detta i sin tur möjliggör att du kan öka belastningen resulterar det i slutändan i att du blir starkare.

Har du ett par handledsskydd hemma kan du även använda dem vid andra aktiviteter för att avlasta dina handleder. Många använder även sina wrist wraps vid exempelvis trädgårdsarbete eller om de sitter mycket och arbetar vid ett tangentbord.